Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Retail op het station

Nieuwe en gewijzigde formules

Afgelopen jaar opende op stations de nieuwe formules Relay (op Breda de eerste van zeven), Backwerk en IJscuypje (Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal). NS opende LUCA’s by Julia’s op de stations Zwolle en Den Bosch. Acht AH to go’s zijn verbouwd naar het nieuwste winkelformat en 13 winkels van Kiosk zijn omgebouwd naar het nieuwe concept.

Railcatering gestopt

Na ruim veertien jaar stopt NS met Railcatering in de trein. Dankzij de stationswinkels maakten de reizigers er minder gebruik van. De railcateraars zijn inmiddels aan de slag bij stationswinkels van NS.

Verantwoord assortiment

NS Stations wil klanten op stations makkelijker een verantwoorde keuze laten maken. Bij Kiosk is het aandeel producten dat gezien wordt als gezondere keuze 32%, bij Julia’s 53% en in automaten 31%. Het aandeel plantaardige producten is bij Kiosk 43% en bij Julia’s 61%. AH to go is per 1 januari 2021 gestopt met de verkoop van tabak. Kiosk en de Stationshuiskamer stopten hier in 2020 mee. Zo dragen we bij aan een rookvrije generatie.

Duurzame retail

Op verschillende manieren werkt NS aan verduurzaming van de retail. Enkele voorbeelden:

  • Alle AH to Go’s werken samen met Too Good To Go om voedselverspilling te voorkomen.

  • Door producten met beperkte houdbaarheid te voorzien van een 35% korting-sticker zijn meer dan 85.000 producten gered van de prullenbak.

  • Er zijn 18% minder plastic koffiedeksels uitgegeven door deze niet meer (proactief) aan te bieden.

  • AH to go bespaart CO2 door voor nieuwe type koelingen een ander koudemiddel te kiezen.

  • Ledverlichting, elektrische schuifdeuren en minder luchtgordijnen reduceren energieverbruik.

Toevoegen aan verslag
Print pagina