Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

East Midlands Railway

East Midlands Railway (EMR) levert intercity- en regionale treindiensten in de East Midlands regio. Het klantenaanbod is opgesplitst in drie merken: East Midlands Railway Intercity verzorgt snelle verbindingen tussen London St Pancras International en de plaatsen en steden in de East Midlands en South Yorkshire. East Midlands Railway Regional vervoert reizigers in het hele land, van Liverpool tot Norwich en van Crewe tot Skegness. East Midlands Railway Connect werd in mei 2021 geïntroduceerd en verbindt forensenmarkten in Bedfordshire en Northamptonshire met London St Pancras International.

Op 16 mei 2021 heeft East Midlands Railway op alle trajecten de dienstregeling uitgebreid. Er rijdt nu elk uur een extra trein van en naar London St Pancras International, met meer zitplaatsen en meer service. Bovendien verloopt de reis sneller. Dit werd mogelijk gemaakt door verbeteringen aan de Midland Main Line en de introductie van de eerste elektrische treinvloot van East Midlands Railway. Ook enkele regionale diensten werden uitgebreid, met nieuwe rechtstreekse verbindingen en meer zitplaatsen in de East Midlands. East Midlands Railway is nu ook de uitbater van de lijn naar Barton-upon-Humber, die voorheen gezamenlijk door Northern Trains en TransPennine Express werd geëxploiteerd.

De prestaties en punctualiteit van de dienstregeling voor de regionale verbindingen voldeden echter niet aan de verwachting door problemen met de implementatie van de nieuwe dienstregeling voor het regionaal vervoer in mei 2021. Daarom werd in juni 2021 een beperktere dienstregeling ingevoerd. East Midlands Railway is van plan geleidelijk weer meer treinen te laten rijden en de problemen op te lossen die ervoor hebben gezorgd dat de dienstregeling van mei niet efficiënt functioneerde.

East Midlands (in € miljoen)

2021

2020

Reizigersopbrengsten

209,4

178,5

Overheidsinkomsten

293,9

308,1

Overige inkomsten

33,8

-

Opbrengsten

537

486,6

EBIT

3,7

25,2

Kapitaalinvesteringen

-

6,1

PCS-garanties verstrekt door NS

133,3

125,7

Aangesproken PCS-garanties (NS-deel)

-

-

Overige garanties verstrekt door NS

21,4

20,1

Niet aangesproken PCS-garanties

133,3

125,7

Toevoegen aan verslag
Print pagina