Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Betaalgemak in het openbaar vervoer

NS participeert in het programma OV-betalen van het NOVB. Hiermee wil de OV-sector, onder de naam OVpay, reizigers meer keuze en gemak bieden voor het betalen van hun reis. Reizigers kunnen in de toekomst niet alleen in- en uitchecken met een OV-chipkaart, maar bijvoorbeeld ook met een betaalpas, creditcard, mobiele telefoon of smartwatch. Geleidelijk introduceren we verschillende betaalvormen die we vooraf met reizigers beproeven:

  • Reizen met de betaalpas (contactloze betaalpas en creditcard: plastic, mobiel en smartwatch). In 2021 zijn de voorbereidingen getroffen (in systemen, processen en organisatie) om deze dienst in 2022 gefaseerd aan te kunnen bieden aan reizigers.

  • Nieuwe OV-chipkaart (plastic, mobiel & smartwatch). In 2021 zijn de voorbereidingen gestart voor een proef met de nieuwe OV-chipkaart op de mobiele telefoon. We willen de nieuwe OV-chipkaart vanaf eind 2022 gefaseerd introduceren.

  • Treinreizen met locatiebepaling, waarbij via de smartphone van reizigers wordt bijgehouden hoe zij reizen en met welke vervoerder. We testen de haalbaarheid van dit reisconcept, dat het mogelijk maakt om enkelvoudig in- en uit te checken tijdens het reizen met verschillende vervoerders.

Toevoegen aan verslag
Print pagina