Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Activiteiten en prestaties in het buitenland

Abellio

Abellio Transport Holding BV en Transport Holding Germany BV (samen 'Abellio') zijn volle dochters van NS en opereren op de markten voor reizigersvervoer in het Verenigd Koninkrijk (VK) en Duitsland.

Abellio UK

Vanaf 31 mei 2022 zijn Abellio Transport Group Ltd en haar groepsmaatschappijen (Abellio UK) gepresenteerd als ‘activiteiten aangehouden voor verkoop’.

Greater Anglia

Greater Anglia verzorgt treindiensten in de regio East Anglia op intercity-, forensen- en regionale netwerken, inclusief diensten tussen Stansted Airport en London Liverpool Street.

Merseyrail

De Merseyrail-concessie is Abellio's langstlopende spoorwegcontract: de concessie is voor een periode van 25 jaar (2003 tot 2028) toegewezen door Merseytravel.

West Midlands Trains

West Midlands Trains verzorgt het vervoer van Londen Euston naar Liverpool en door de hele regio West Midlands.

East Midlands Railway

East Midlands Railway levert intercity- en regionale treindiensten in de East Midlands regio. East Midlands Railway Intercity verzorgt snelle verbindingen tussen London St Pancras International en de steden in East Midlands en South Yorkshire.

Abellio Bus

Abellio London Bus rijdt voor opdrachtgever Transport for London (TfL) met 786 bussen op 51 trajecten in Londen, wat neerkomt op 9% van de markt in de hoofdstad.

Abellio Duitsland

De economische ontwikkeling in Duitsland werd in 2022 gekenmerkt door verschillende factoren. Corona bleef van grote invloed.

Duitse werkmaatschappijen

Sinds de afronding van de herstructurering in 2022 worden de volgende spoorconcessies in Duitsland door Abellio uitgebaat naast het reinigings- en beveiligingsbedrijf PTS: