Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

NS als werkgever

Voor NS is het een speerpunt om een goede werkgever te zijn. Dat geldt voor iedereen die bij ons werkt, vast of flexibel. We hebben een concurrerend pakket arbeidsvoorwaarden. We streven gelijkwaardigheid na in alle opzichten. Dat blijkt bijvoorbeeld uit gelijke beloning voor mannen en vrouwen, een actief diversiteitsbeleid, een groot aantal duurzame (participatie)banen en kansen voor statushouders. NS behoort tot de grootste en populairste werkgevers van Nederland. We werken er hard aan om dat te blijven. Intelligence Group meet jaarlijks de meest favoriete werkgevers in Nederland: NS stond in 2022 op plaats 12 (in 2021: 14).

Werving

In 2022 had NS een groot aantal vacatures: 3.628 op mbo-niveau en 3.420 op hbo/wo-niveau. We hadden 50.938 sollicitaties en vulden 5.162 vacatures in. 68% zijn nieuwe collega’s, de rest betreft interne collega's die doorstromen. Er gingen 29 trainees aan de slag en de inhuurdesk wierf 640 professionals voor inhuuropdrachten.

Door de krappe arbeidsmarkt en het gestegen ziekteverzuim groeide in 2022 het tekort aan onder meer conducteurs, machinisten, medewerkers Veiligheid & Service en retail-medewerkers. Om alle vacatures in te vullen hebben we massamediale wervingscampagnes ingezet en intern een beloning uitgekeerd voor het aanbrengen van nieuwe collega’s. Verder lanceerden we een nieuwe wervingswebsite en maakten we solliciteren laagdrempeliger. Deze acties hebben er onder meer toe geleid dat we afgelopen jaar 350 hoofdconducteurs, 487 machinisten, 119 medewerkers Veiligheid & Service en 1.721 retailmedewerkers hebben aangenomen.

Toevoegen aan verslag
Print pagina