Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

East Midlands Railway

East Midlands Railway levert intercity- en regionale treindiensten in de East Midlands regio. East Midlands Railway Intercity verzorgt snelle verbindingen tussen London St Pancras International en de steden in East Midlands en South Yorkshire. East Midlands Railway Regional exploiteert meerdere verbindingen in het hele land, van Liverpool naar Norwich, van Crewe naar Newark Castle, van Leicester naar Lincoln en van Cleethorpes naar Barton On Humber. East Midlands Railway Connect verbindt forensen in Bedfordshire en Northamptonshire met London St Pancras International.

Op zondag 16 oktober 2022 ging het bedrijf over van de verlengde ERMA-overeenkomst op het nationale spoorwegcontract, in eerste instantie voor een periode van vier jaar, tot oktober 2026. Daarbij bestaat de mogelijkheid dat dit contract met nog eens vier jaar door het ministerie van Vervoer wordt verlengd.
Er zijn veel projecten van belang voor het toekomstige succes van East Midlands Railway: uitgebreide werkzaamheden op belangrijke depots om nieuwe treinstellen, waaronder de nieuwe hybride Aurora-vloot, te kunnen bergen; de invoering van het nieuwe uniform; een sterke toename van de dienstverlening op de intercity- en regionale trajecten; betere oplossingen voor kaartjes met de invoering van een nieuwe app en de installatie van slimme kiosken.
East Midlands Railway heeft meerdere prijzen ontvangen. Zo werd ze voor het zesde achtereenvolgende jaar door het Top Employers Institute uitgeroepen tot topwerkgever, behaalde ze de eerste plaats als het gaat om het ‘Involving Young People and Children’ tijdens de nationale Community Rail Awards en kreeg Nottingham het predicaat ’Large Station of the Year’ tijdens de National Rail Awards. De Customer Service Excellence Award werd toegekend aan East Midlands Railway Connect en een machinist op het hoofdnet won de Lifesaver Award.

East Midlands (in € miljoen)

2022

2021

Reizigersopbrengsten

383,7

209,4

Overheidsinkomsten

133,5

293,9

Overige inkomsten

17,1

33,8

Opbrengsten

534,3

537

EBIT

12,4

3,7

Kapitaalinvesteringen

-

-

PCS-garanties verstrekt door NS

56,5

133,3

Aangesproken PCS-garanties (NS-deel)

-

-

Overige garanties verstrekt door NS

-

21,4

Niet aangesproken PCS-garanties

56,5

133,3

Toevoegen aan verslag
Print pagina