Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Duurzaam vastgoed

Energielabel C

NS wil dat vastgoed duurzaam is. Daarom hebben we ons de afgelopen jaren ingespannen om alle verhuurde kantoren in eigendom te verduurzamen naar minimaal energielabel C. Zo voldoen we aan de wettelijke verplichting voor kantoren per 1 januari 2023. Onze extra ambitie is om bij een verbouwing direct de sprong naar energielabel A te maken als dit technisch en economisch haalbaar is. Hiermee neemt NS een eerste stap richting ‘Paris proof’ vastgoed, onze ambitie voor 2050.
Nu de laatste verbouwingen in Amersfoort, Loppersum en Utrecht zijn gestart, zijn alle NS-verhuurde kantoorgebouwen per 1 januari 2023 aangepakt of in uitvoering voor energielabel C.

Verhuur voormalig KPN-gebouw Eindhoven

NS heeft een nieuwe huurder gevonden voor het voormalige KPN-gebouw naast Eindhoven CS: Microtuin, met onder andere werkplekken, creatieve bedrijven, ateliers en horeca. Zo geven we een nieuwe bestemming aan het pand met een oppervlakte van circa 23.000 m2. Het gebouw wordt een cultureel-maatschappelijke ontmoetingsplek in de zogeheten ‘knoop XL’. De gemeente wil het hele stationsgebied transformeren tot een plek om te wonen, werken, ontmoeten en verblijven.

Toevoegen aan verslag
Print pagina