Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Stations in verbouwing

In 2022 hebben we met ProRail en gemeenten diverse verbouwde stations in gebruik genomen. Afgelopen jaar zijn onder andere geopend:

  • Zwolle: het monumentale stationsgebouw is gerenoveerd en in oude glorie hersteld. Het afgelopen jaar is met name de stationshal opnieuw ingericht en omgevormd tot een plek waar je op een prettige manier kunt wachten, werken en ontmoeten. Door het vervangen van oude ramen door dubbele deuren is er een mooie doorkijk ontstaan op het Stationsplein.

  • Station Gouda heeft een flinke opwaardering gekregen. Na drie jaar verbouwen is het stationsgebied aan de zuidkant (centrumzijde) opnieuw ingericht. De stationshal is verbouwd, er zijn drie nieuwe fietsenstallingen gekomen én een compleet nieuw busstation. Het nieuwe stationsplein en de nieuw ingerichte openbare ruimte vormen nu een waardige entree naar de binnenstad en het station. Gemeente Gouda, ProRail, NS, provincie Zuid-Holland, bewoners, wijkteam en bedrijven maakten dit samen mogelijk.

De stations Amsterdam Centraal inclusief verplaatsing van de terminal Eurostar, Amsterdam Zuid, Den Haag HS, Tiel, Groningen, Ede-Wageningen, Holten, Kampen, Naarden-Bussum, Almere Centrum en Roermond waren eind 2022 nog in verbouwing.

Toevoegen aan verslag
Print pagina